Pagina's

vrijdag 28 maart 2014

Twee challenges!

Hoi hoi!

Al heel lang staat er op mijn lijstje om eens een "magic-card" te maken. Nu zag ik de uitdaging bij de Dutch Card Lovers en dat was het moment om er echt aan te beginnen. De uitdaging daar is namelijk: maak een kaart met iets wat beweegt. Bij de magic card is in eerste instantie de stempel zwart/wit, maar als je dan het kaartje naar boven trekt is de bloem ineens gekleurd! Zó leuk om te maken en je blijft schuiven, het effect is zo grappig!

Bij EHI hebben ze de uitdaging om bloemen te gebruiken, dus daarvoor kan mijn kaartje ook lekker meedoen! Ik heb speciaal hiervoor een bloemenstempel gekozen.

(klik op de afbeeldingen voor een vergroting)

En dan schuif je het binnenkaartje omhoog:


En helemaal uitgetrokken:


De buitenkaart is Crumb Cake, gestempeld met de achtergrondstempel "En Francais" 
De hortensia komt uit de set "Best of Flowers" welke nog maar kort te verkrijgen is, dus als je hem nog wilt hebben moet je snel zijn!
De tekst is gestempeld op een stukje hout (Essentials Wooden Elements)

Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Wil je ook eens zo'n kaartje maken? 
Kijk dan HIER voor een filmpje over hoe je het kunt doen.

Lieve groetjes en:


donderdag 27 maart 2014

SU-per Challenge #34: Bling Bling!

Hoi hoi!

Wat een leuke reacties gisteren allemaal, op mijn kaartje voor het kleurenkaarten team! Dankjulliewel!!

En ook zie ik dat ik een paar nieuwe volgers erbij heb, WELKOM!! Wat leuk dat jullie mij willen volgen en ik maak binnenkort bekend wie mijn knutselpakketje wint!

Vandaag is er weer een nieuwe uitdaging bij het SU-per Challenge blog en deze week mag het team waar ik in zit kaartjes showen met het thema Bling Bling! Nu ben ik meestal van het zilver, maar ik wilde graag eens iets met goud maken. Dus heb ik het gouden foil papier gepakt, goud embossingpoeder, en gouden lovertjes. Het geheel glittert je tegemoet als je de kaart ziet. Op de foto iets minder goed te zien, maar geloof me maar, haha. Dit is mijn kaartje:

(klik voor een vergroting)
Papier: Whisper White, Soft Suede, Crumb Cake, Gold Foil Sheet
Inkt: Soft Suede, Crumb Cake, Gold Metallic
Stempels: Gorgeous Grunge, Fabulous Phrases
Acc: Butterfly Punch, Circle Punches, Gold Embossing poeder, Watercolor Wonder Washi Tape, Gold Sequin Trim, Natural Chevron Trim, Gold Bakers Twine

Hier zie je nog iets beter het gouden twine en het gold foil sheet:


Neem ook even een kijkje op het Challengeblog en doe lekker mee met de uitdaging! Je maakt dan ook nog eens kans op een leuke prijs!

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


woensdag 26 maart 2014

Kleurenkaart Team!

Hoi hoi!

Het is alweer de laatste woensdag van de maand! Wat gaat het snel he! Maar het leuke is dat het nu ook Lente is! En komend weekend de klok verzet wordt zodat de avonden nog langer licht blijven. Heerlijk vind ik dat!
Het is tijd voor het kleurenkaart team van Martina. Deze maand zijn de kleurtjes lichtgrijs en kobaltblauw. Nu was mijn neef afgelopen maandag jarig en moest ik toch een kaartje voor hem maken. en deze kleuren vind ik goed passen bij een mannenkaart.

Dit is het geworden:

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Ik heb eerst de achtergrond gestempeld met de stempel "off the Grid" en daarna de hexagon lijntjes. 
Vervolgens heb ik de grijze 'flag' gesneden en geëmbost. Daar heb ik blauw papier achter geplakt (wat verhoogd) nadat ik met de chevron pons de pijlen er in had gemaakt. Toen nog wat sterretjes gestempeld en geponst/geknipt. En als laatste het woord "congratulations" gestempeld. Ik was wel tevreden!

Ik kom vandaag of morgen ook bij jullie langs! Alvast bedankt dat je een kijkje bij mij kwam nemen!

Lieve groetjes en:

maandag 24 maart 2014

Condoleance kaartje

Hoi hoi!

Afgelopen week had ik een condoleancekaartje nodig. Nu had ik nog wel wat liggen maar voor deze gelegenheid wilde ik een nieuw kaartje maken. Ik heb het rustig gehouden en een tekst gebruikt van Inkerbell Stamps. Dit is mijn kaartje:


Ik zie dat ik nog één stap verwijderd ben van de 250 volgers.... Ben je nog geen volger? Word dan nu volger van mijn blog, laat een reactie hieronder achter dat je volger bent geworden en je maakt kans op een kaartje met leuke SU spulletjes!

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


dinsdag 18 maart 2014

Doosje met.... tutorial!

Hoi hoi!!

Afgelopen weekend liep ik bij de HEMA en daar zag ik zulke leuke gekleurde waxinelichtjes! Ik moest ze gewoon meenemen! Ik herkende gelijk de kleuren pool party en pink pirouette!!


Thuisgekomen ben ik er even voor gaan zitten en heb ik weer een doosje bedacht waarbij ik het Envelope Punch Board gebruikt heb. Ik ga hieronder laten zien hoe ik het doosje gemaakt heb.
Maar eerst natuurlijk het doosje:


In CENTIMETERS:
Je begint met een stuk cardstock van 16,3cm
De eerste pons met rillijn doe je op 6,7cm
De tweede pons en rillijn doe je op 9,6cm

In INCHES: 
Je begint met een stuk cardstock van 6,5"
De eerste pons met rillijn doe je op 2 3/4"
De tweede pons en rillijn doe je op 3 7/8"

Vervolgens vouw je alle lijnen en knipt een stukje in bij de flapjes. Met een stansje die je zelf leuk vind haal je het papier door de Big Shot, zodat je een raampje krijgt. Het papier is een klein randje te breed maar dat geeft niet:


Een stukje sheet van 7,8cm  (3 1/8") plak je aan de binnenkant met sticky strip of tombo glue vast.


Je papier ziet er nu zo uit:


Nu ga je de buitenkant bestempelen (tip: je kunt dit ook doen vóór je het raampje er in maakt....)
Ik was niet zo slim dus ik heb het stukje dat uitgestanst is er weer in gelegd en zo kon ik ook makkelijk stempelen. Op de flapjes plak je sticky strip:


Aan de binnenkant heb ik een stukje designpapier geplakt (even groot als het sheet) zodat je de vouwen niet door het raampje ziet. Plak dit papier nu vast aan één van de flapjes:


Nu leg je eerst de waxinelichtjes op de kop in het doosje:


Vervolgens vouw je alle flappen dicht. De uiteindelijke sluiting heb ik met klittenband gedaan.

Nu kun je het doosje omdraaien en de bovenkant versieren:


Ik heb natuurlijk ook nog een Pool Party variant gemaakt:


Welke vinden jullie het leukst??

Ik hoop dat deze tutorial duidelijk is! Laat even weten wat je er van vond? Dat zou ik leuk vinden!

Ben je nog niet in het bezit van een Envelope Punch Board?? 
Dan kun je die bij mij bestellen! Hij kost €22,95. En ik doe als je hem deze maand nog bij mij besteld een tutorial met drie andere projecten gratis erbij!

Tot 31 maart geldt nog de SAB: bij elke €60,- een gratis kado naar keuze!

Dus aarzel niet te lang en geef je bestelling gauw door via mail!

In ieder geval bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


zaterdag 15 maart 2014

Vlekken spatters spetters.....

Hoi hoi!

De uitdaging bij de Dutch Card Lovers is "vlekken, spatters, spetters" 
Nu ben ik lekker bezig geweest met inkt, eerst de ondergrond stempel afgedrukt en geëmbost. Daarna met sponsjes inkt aangebracht (lekker vegen, vingers er onder haha) en toen met een stempeltje met 'druppels' over de kaart heen gestempeld. Ik vond het nog niet genoeg en heb een papje van smooch spritz en water gemaakt en dat met een kwast op de kaart gespetterd. 

Dit is het uiteindelijke resultaat geworden (de afwerking liet behoorlijk lang op zich wachten... ik wist niet wat voor tekst, waar die moest, of er nog iets anders bij moest enfin, je herkent het vast wel! 


Als je goed kijkt zie je op de foto hieronder de witte spetters die ik met de kwast gemaakt heb:


Tot slot nog een tissue bloem met in het hart een parel!


Volgens mij ben ik wel te laat voor de challenge, maar ik ga hem nog even proberen te plaatsen!
(ik zag nl. dat de Linky nog open stond dames :-))))

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:donderdag 13 maart 2014

SU-per Challenge #32: Stitches / Borduursteekjes

Hoi hoi!

Het is vandaag donderdag en dat betekent een nieuwe uitdaging op het blog van SU-per Challenges! Het team waar ik in zit is deze week aan de beurt (we hebben nu elke week een uitdaging!) 
En we hebben deze week een thema: Borduursteekjes! Nu ben ik heel slecht in borduren, ik ben ooit begonnen aan een borduurlap van aap-noot-mies. Ik ben geloof ik wel 10 jaar bezig geweest en toen was ie nog niet af. Uiteindelijk heeft iemand die heel graag borduurt hem voor mij afgemaakt! Geloof het of niet, maar ik vond het té veel gepriegel! Hahaha, en dan zit ik soms te priegelen op mijn kaartjes!

Voor deze kaart heb ik dan ook mijn naaimachine gepakt en met een bijpassende kleur garen een randje gestikt. Ik wist tot nu toe niet dat ik Island Indigo garen had, LOL.

Dit is mijn kaartje geworden:

(klik op de afbeelding voor een vergroting!)
Cardstock: Smoky Slate, Island Indigo, DSP: Watercolor Wonder
Stempels: Peaceful Petals (tekst), Morning Post Numbers (randje label)
Inkt: Smoky Slate
Diversen: Petite Petals Pons, Deco Labels Collection Framelits, Scallop Trim Border pons, 
naaimachine, Corner Rounder, Basic Jewels

Weet je wat zo gaaf is aan dit design papier??? Je kunt met de petite petals pons die bloemetjes uitponsen en dan heb je hele mooie bloemetjes! Met een donker hart, zonder veel werk!
Gaaf he?


Ga ook even kijken op het Challengblog voor de andere mooie kaarten!
En doe gezellig mee! Elke week maak je kans op een plek in de Top 3 én eens in de maand maak je dan kans op een leuke prijs! 

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


maandag 10 maart 2014

Paas doosje!

Hoi hoi!

Het duurt nog wel even voor het Pasen is.... maar toch zag ik op internet een heel leuk doosje en besloot dat na te maken in mijn eigen kleuren en daar paaseitjes in te doen. Nu heb ik ook een heel schattig Paas-setje in huis, met een heel klein grappig konijntje! Daarmee stempelde ik nog een afdrukje voor op het doosje, maakte er een bloemetje bij en ik ben er eigenlijk wel tevreden over! 

Helaas heb ik niet zo heel veel meer van het bedrukte 'sheet'  en heb ik bedacht als ik meer doosjes wil maken, ik dan maar transparant sheet moet gaan stempelen en embossen. Maar dit voorbedrukte sheet maakt het wel heel mooi af he.


Nu zoek ik eigenlijk nog ieniemienie pomponnetjes.... zodat ik dat op het staartje kan plakken. Mocht je tips hebben waar ik die kan vinden......

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


zondag 9 maart 2014

Hi!

Hoi hoi!

Gauw even een kaartje showen dat ik gisteren afmaakte en dan weer van het mooie weer genieten!
Afgelopen week zag ik de nieuwe sketch van Freshly Made Sketches en ik vond die zo leuk dat ik er een kaartje mee gemaakt hebt. Nu ligt er al heel lang een embossingfolder in mijn bakje die ik echt nog nooit gebruikt heb! Ik kwam gewoon niet eerder aan een projectje toe waarbij ik hem kon gebruiken. En daarom dacht ik dat ik nu voor deze kaart persé deze embossingfolder wilde gebruiken. Ik heb wat coordinations papier gepakt. Dat is papier dat je met schuurpapier kunt bewerken en dan wordt hetgeen dat je schuurt wat lichter van kleur (leuk spul!) 
Vervolgens was het nog wel even puzzelen wat ik precies als focus punt wilde gebruiken. Na diverse dingen geprobeerd te hebben kwam ik uit bij een rondje met de nieuwe starburst framelits (leuk, die karteltjes!)  en heb ik het woordje "hi" uit de set "regarding Dahlia's" gebruikt. 

De letters zijn dus opgeschuurd met schuurpapier, leuk he!


Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:woensdag 5 maart 2014

Tutorial Vriendschapslichtje!

Hoi hoi!!

Zoals beloofd, volgt hier de beschrijving van het vriendschapslichtje. Ik heb de beschrijving in Inches, (sorry voor de mensen die in cm's werken!) 

Wat heb je nodig: 
Crumb Cake Cardstock van 4" x 9,5"
Whisper White Cardstock om op te stempelen
Hearts a Flutter Framelits
Stempelsets Gorgeous Grunge, Language of Love
diverse kleuren inkt
small heart pons
Big Shot
Envelope Punch Board
Score Board
prikpen
Sticky strip (of andere sterke lijm)
brads (kleine splitpennetjes)
washi tape
linen thread
groot waxine lichtje 

Je pakt je cardstock en rilt dit op de lange zijde op 1,5"- 3" - 4,5" - 6" - 7,5" - 9"
Op de korte zijde ril je op 1" 

Wanneer je de 1" ril lijn aan de onderkant hebt, stans je met het hartje van de Hearts a Flutter Framelits in het 2e, 4e en 6e 'panel' een hartje (even uittekenen dat ze allemaal op de zelfde hoogte komen)

Je knipt de flapjes onderaan tot de rillijn van 1" in. Het meest rechtse stukje knip je weg.

Je pakt je punch board en legt elke rillijn precies in het midden van de pons.


Óf je ponst op 1,5" - 3" - 4,5", draait je papier om en ponst op 2" - 3,5". Helemaal links en helemaal rechts moet je dan nog een keer ponsen, zorg dat de lijn in het midden van je pons ligt.


Als je alle ponsjes gedaan hebt draai je je papier 90 graden en ril je langs de flapjes nog één keer zodat je de flapjes makkelijk om kunt vouwen.

Als je het allemaal gedaan hebt ziet je papier er nu zo uit:

(klik op de afbeelding voor een vergroting!)

Nu ga je je cardstock bestempelen met de set Gorgeous Grunge, zoals jij dat leuk vind.
Daarna vouw je alle rillijnen. Plakt de zijkanten vast zodat je een zeshoek vorm krijgt. Je plakt de onderflapjes aan elkaar vast. Ik heb er zelf nog een cirkel onder geplakt voor de stevigheid. 

Je stempelt op whisper white de hartjes en vlaggetjes in verschillende kleuren. Knipt de vlaggetjes uit. Ponst de hartjes uit met de small heart pons. Je vouwt de bovenste flapjes naar buiten, maakt een gaatje in het midden met je prikpen en steekt de splitpennetjes er in. Je draait wat linen thread (touw) om de splitpennetjes heen, en gaat helemaal rond. Aan de binnenkant plak je washi tape aan de bovenkant zodat je de splitpennetjes niet meer ziet. Je plakt je gestempelde hartjes en vlaggetjes op en klaar is je lichtje!


Ik hoop dat het duidelijk is zo. Veel succes ermee! Zou het leuk vinden als jullie je lichtje laten zien als je er ook één gemaakt hebt! Heb je nog vragen? Laat het me weten!

Lieve groetjes en:


dinsdag 4 maart 2014

Happy Birthday!

Hoi hoi!

Afgelopen weekend had ik een kaartje nodig voor een jongens verjaardag. Nu zag ik onlangs bij mijn Engelse (Pinkie) collega Vicky Hayes een leuke manier voor het gebruik van de stempelset "Rev up the Fun" en ik heb het idee van haar overgenomen om de auto met de stamp-a-ma-jig (stempel-lineaal) meerdere keren op papier te stemepelen.

De jarige heeft de kaart inmiddels gehad en ik heb gehoord dat hij hem erg leuk vond :-)

Dit is het kaartje geworden:

Paper: Whisper White, Real Red, Basic Black
Ink: Real Red, Basic Black, Smoky Slate
Stamps: Rev up the Fun, Bring on the cake
Acc: banner punch, candy dots

Vandaag ga ik voor jullie de tutorial van het vriendschapslichtje maken. Ik had in mijn hoofd om er een filmpje van te maken, maar ik heb nog steeds geen goede standaard voor de camera gevonden. Dus ga ik het toch maar met foto's doen. Die krijgen jullie dus morgen of overmorgen te zien!

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


zaterdag 1 maart 2014

Hip Hip Hooray!!

Hoi hoi!!

Het is weer weekend! Heerlijk he! Tijd voor leuke dingen en natuurlijk ook even tijd maken om wat te freubelen! Maar vandaag wil ik jullie laten weten dat Stampin'Up! iets nieuws heeft, de:

Hip Hip Hooray Card Kit!

Wat is dat nu weer??? Nu, het is heel simpel en superleuk: Een kit VOL met alle spulletjes die je nodig hebt om 20 kaartjes zelf te maken! 


Wat zit er allemaal in?????

- 20 kraft voorgerilde kaarten in 2 designs 
- 20 kraft enveloppen
- 3 stempels (thanks, hip hip hooray en just for you) 
- een clearblockje
- basic gray mini stempelkussen 
- 5 vellen met zelfklevende embellishments 
- dimentionals (3-d blokjes) 
- wit touw en mini paperclips
- instructies om de kaarten na te maken 

Dus voor IEDEREEN die al eens met de gedachte speelde om zelf kaartjes te maken maar nog niet goed wist hoe; Nu is er geen excuus meer haha! Je krijgt zelfs een instructie papier erbij met voorbeelden!

Deze leuke kit kost €24,95 en dat komt neer op €1,25 per kaartje! En ook nog eens zelfgemaakt!
Je kunt de kit natuurlijk bij mij bestellen! Dat kan eenvoudig via MAIL

Om je nog een indruk te geven hoe de kit er uitziet heb ik hier nog een filmpje voor je:


Leuk he?? 

Nu ga ik weer aan de freubel, bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en: