Pagina's

woensdag 30 april 2014

KleurenkaartenTeam

Hoi hoi!

Het is de laatste woensdag van de maand! Dan is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina!
Deze maand zijn de kleurtjes kobalt blauw en mint groen! Leuke combi! Ik moest nog bedankkaartjes maken voor de mensen die een bestelling bij mij deden dus heb ik meerder kaartjes gemaakt met deze kleuren. Ze zijn qua layout wel hetzelfde maar de papiertjes zijn net even anders.
Ik heb een selectie op de foto gezet want het past er anders niet goed op :-)

Dit zijn ze geworden:

(klik op de afbeelding voor een vergroting)
Paper: Pacific Point, Whisper White, Fresh Prints DSP
Inkt: Pacific Point, Coastal Cabana (markers)
Stamps: Yippee Skipee
Acc: On Film Framelits, Coastal Cabana Twine, Hardware clips, basic jewels


Voor de layout van deze kaartjes heb ik gebruik gemaakt van de sketch van "Match the Sketch"Ben heel benieuwd wat jullie gemaakt hebben met deze kleurencombi! Ik kom zeker kijken!

Voor nu alvast bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


zondag 27 april 2014

Gastdesigner

Hoi hoi!

Pas geleden was ik winnaar bij een challenge van de Dutch Card Lovers en daarom mag ik met de nieuwe challenge die vandaag in gaat gastdesigner zijn. Ik mocht een kaartje maken met "pijlen" als onderwerp. Leuk! Ik heb wel wat pijlen in de kast liggen dus dat komt goed uit. 

Ik stempelde wat pijlen op een wit stukje cardstock, ponste daar ook met de chevron punch wat pijlen in. Een ander stukje wit cardstock bewerkte ik met de Arrows embossingfolder en gebruikte ik als achtergrond.
Nog wat houten pijltjes erbij en een tekst en de kaart was klaar. Dit is het geworden:


Papier: Bermuda Bay, Basic Black, Whisper White
Inkt: Bermuda Bay, Basic Black
Stamps: Geometrical, Just Sayin
Acc: Arrows textured embossinfolder, chevron border punch, Word Bubbles framelits, 
Essentials wooden elements

Hier kun je de embossing beter zien:

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


donderdag 24 april 2014

SU-per Challenges #38!

Hoi hoi!

Het is weer donderdag! Jippie! Dat betekent weer een nieuwe challenge bij SU-per Challenges! Deze week hebben we een sketch voor je waar je alle kanten mee uit kunt!
Ik was aan het bladeren door mijn design papier en vond daar het papier van de Sale-A-Bration. En vond dat heel geschikt voor deze challenge! Je zou natuurlijk ook je eigen design papier kunnen stempelen, ook leuk! De stempel heb ik met mijn markers ingekleurd, zo leuk om te doen!

Dit is mijn kaartje geworden:

Papier: Pistachio Pudding, Basic Black, Whisper white, Pool PartySweet Sorbet DSP
Inkt: Crisp Cantaloupe, Pistachio Pudding, Basic Black,  Summer Starfruit
Stempels: Perfect Pennants
Acc: Candy Dots, essentials hardware clips

Dit is de sketch:


Doen jullie ook mee?? 

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:

woensdag 23 april 2014

Card in a Box!

Hoi hoi!

Nadat ik al zooooo veel "card in a box" kaartjes gezien heb (en er met kerst ook één kreeg) ben ik er ook maar eens voor gaan zitten en heb er ééntje gemaakt. Nu had ik een geboortekaartje nodig en dacht dat ik dat wel mooi kon combineren.
Ik zie namelijk vooral bloemen als ik een card in a box zie. Hartstikke leuk natuurlijk! Maar ik wil dan altijd wat anders gaan maken. Ik heb de naam van de baby gestempeld en geponst met de banner punch.
Daar heb ik een soort slinger van gemaakt.
Vervolgens de rest nog wat versiert met papier dat uit de Hip Hip Hooray card kit komt.

En dit is het resultaat:


Eigenlijk is het heel makkelijk om te maken! En handig is, dat je hem plat kunt vouwen zodat je hem ook nog kan versturen! 

Morgen is er weer een nieuwe uitdaging bij SU-per Challenges! Kom je dan ook weer even kijken?

Lieve groetjes en:


zondag 20 april 2014

Hoppy Easter!

Hoi hoi!

Afgelopen week verraste ik een aantal freubel vriendinnen met een een kleinigheidje voor Pasen. Ik had er geen afzender op gezet dus ze waren flink aan het raden van wie het kwam. Leuk! 
Uiteindelijk hebben ze het wel geraden, haha.

Ik had deze omslagen gemaakt met daarin een chocolaatje:


Hier zie je er één in z'n geheel:

Wat is dat konijntje toch schattig he! Van Marie José kreeg ik een zakje met kleine pluizebolletjes en daar kon ik deze grappige staartjes mee maken:


Ik wil jullie fijne Paasdagen wensen, bedankt voor je bezoekje!

Lieve groetjes en,zaterdag 19 april 2014

Project Life bij Stampin'Up!

Hoi hoi!

Afgelopen week kregen we superleuk nieuws van Stampin'Up! Stampin'Up! is een samenwerking aangegaan met Becky Higgins, dé bedenker van Project Life, een makkelijke manier van Scrapbooken!


Dit betekent dat in de nieuwe catalogus (die op 1 juli in gaat) deze superleuke produkten staan en dat we ze vanaf die datum kunnen bestellen. Een kleine selectie komt al voor die tijd op de markt, wanneer precies is nog niet bekend, maar zodra ik meer weet horen jullie dat natuurlijk ook! 

Becky Higgins heeft speciaal voor Stampin'Up! nieuwe Project Life produkten ontworpen. Kijk maar eens op onderstaande foto om een indruk te krijgen:En wil je nog meer zien over Project Life, wat het precies is, kijk dan naar onderstaand filmpje:


Ik ben héél benieuwd naar deze produkten en hoop ze snel te kunnen showen aan jullie!

Voor nu, bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


vrijdag 18 april 2014

Hip Hip Hooray KIT

Hoi hoi!

Hebben jullie de Hip Hip Hooray kit al eens goed bekeken? Of misschien zelfs wel aangeschaft?
Dit is nu een superleuke set voor wie ook wel eens zelf kaartjes wil maken maar nog niet goed weet hoe of wat. In deze kit zit alles wat je nodig hebt om 20 kaartjes te maken!
Enveloppen, kaartjes en een hoop vormen met de lijm er al op, zodat je gelijk aan het werk kunt. 
Er zit zelf een inktkussentje bij, een clearblokje, en drie leuke stempeltjes! 

Mocht je nog twijfelen, niet langer doen! Bestel gewoon deze leuke kit! Voor de prijs hoef je het niet te laten, hij kost slechts € 24,95! En ervaar zelf hoe leuk het is om een kaartje te maken zonder al te veel moeite! Je krijgt er ook nog eens een hele beschrijving bij hoe je de 20 kaartjes kan maken als je zelf niet goed weet hoe je moet beginnen. In de linker zijbalk van mijn blog kun je klikken op de flyer en zien wat er allemaal in zit.

Maar goed, mijn brein was natuurlijk al langer aan het ratelen over wat je nog meer kunt doen met de spulletjes uit deze kit. En aangezien één van mijn teamleden onlangs gepromoveerd is bedacht ik dat ik met de standaard envelop uit de kit wel iets leuks kon doen. Ik heb er een zakje van gemaakt en daar zit haar promotie kadootje in. (Elk teamlid van mij die promoveert naar het volgende level krijgt iets leuks!)

Dit is het zakje geworden:


De beschrijving van dit zakje volgt binnenkort! Het is nl. heel makkelijk om te maken! 

Wil je zelf de kit bestellen? Mail me gerust op erna.logtenberg@gmail.com

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en


donderdag 17 april 2014

Lift Challenge

Hoi hoi!

Daar ben ik weer! Lekker bezig deze week, ik heb de smaak te pakken!
Ik ben nog even doorgegaan met de kleuren smoky slate en crumb cake. Maar nu in combinatie met very vanilla (creme). Ik zag de lift challenge en kreeg gelijk een idee.

De kaart die gelift moet worden bestaat uit strookjes papier. Nu is het natuurlijk voor de hand liggend om washi tape te gebruiken maar dat wilde ik niet. Ik zag gelijk strookjes met de hardwood stempel voor me. Maar pfieuw, dat is makkelijker bedacht dan gemaakt!
Heb je wel eens een achtergrond stempel afgedrukt, die in schuine stukjes gesneden en dan met een tussenruimte weer bij elkaar proberen te leggen? Nee? Moet je eens proberen! Haha, ik werd er lichtelijk gefrustreerd van! Maar ik wilde persé dit proberen. Nadat de eerste mislukt was, (toen ik het wilde neerleggen bleek ik helemaal scheef uit te komen) heb ik hem opnieuw gestempeld. Daarna met een geodriehoek (ipv gewone lineaal) op de achterkant opnieuw het patroon van de strookjes getekend. Toen heeeel precies gesneden.
Ik wilde alle strookjes nog sponsen langs de randjes dus dat ook nog gedaan. Toen heel secuur, met zo weinig mogelijk tussenruimte (anders klopt het patroon van de stempel niet meer!) de strookjes weer opgeplakt. En nu ging het goed! De randjes waren nog steeds wel ietsje scheef, maar daar had ik nu rekening mee gehouden en kon ik mooi recht afsnijden. Zo! Dat was gelukt!
Vervolgens bedenken wat ik er op zou gaan maken. 

Ik koos voor een bloem (een aantal rondjes ponsen, inknippen, op elkaar bevestigen en verfrommelen) en het leuke (vintage achtige) Victoria lint. Nog een tekstje erbij en weer wat pareltjes en candy dots (ik ben gek op candy dots tegenwoordig!) en daarna alles op een very vanilla basiskaart geplakt. Ik doe niet vaak zo lang over één kaart, maar, al zeg ik het zelf, ik ben heel tevreden over het eindresultaat! Wat vinden jullie ervan???

Paper: Very Vanilla, Crumb Cake, Smoky Slate
Ink: Crumb Cake, Early Espresso
Stamps: Hardwood Background, Express Yourself
Acc: punches, ribbon, linen thread, candy dots, basic pearls, very vintage button

Hieronder een close up van de strookjes en hoe dicht ze bij elkaar liggen. Je ziet dat het patroon van de stempel nu nog goed doorloopt.

Bedankt voor je bezoekje én eventuele reactie! 
En wil je nog meer zien? Kijk dan ook even bij SU-per Challenges! Daar staat weer een nieuwe uitdaging voor je klaar! 

Lieve groetjes en:


woensdag 16 april 2014

Kleuren challenge en CAS on Sunday

Hoi hoi!

Zoals jullie wellicht weten zit ik in het designteam van SU-per challenges, een onwijs leuk Challenge blog waar elke week een nieuwe uitdaging te vinden is! Vorige week was het de beurt aan "mijn" team. Maar omdat ik toen nog op vakantie was had ik geen kaartje af. De kleurenchallenge is echter zo gaaf, dat ik er alsnog mee wilde spelen. Daarbij kwam ik de challenge van Cas on Sunday tegen en die twee combineren nou erg goed samen! Vandaar dat ik het volgende CAS (Clean And Simple) kaartje gemaakt heb:


Paper: Whisper White
Ink: Soft Sky, Crumb Cake, Early Espresso
Stamps: Gorgeous Grunge, Just Sayin, Perfect Pennants, Petite Pairs
Acc: basic jewels, markers, candy dots, Word Bubbles Framelits DiesBij de uitdaging van CAS on Sunday moet je ook een "die" gebruiken en daarvoor heb ik de framelits van de Word Bubbles gebruikt zoals je hierboven ziet.

Nog even een leuke anekdote over hoe iets aan je kaartje kan ontstaan: Ik had een stukje wit papier (whisper white) liggen en wilde daarop uitproberen of ik de spetters op de achtergrond direct zou stempelen, of eerst apart stempelen en dan nogmaals op de kaart zodat je een lichtere afdruk krijgt. Ik vond de directe afdruk mooier dus dat heb ik op de basiskaart gebruikt. Nadat ik de tekst en het wolkje gekleurd had met markers wilde ik eerst een proefdrukje maken en stempelde gedachteloos op het stukje witte papier dat daar nog lag. En hé, laat dat nu toevallig over het lichtere blauw zijn. Dat stond ineens zo leuk, dat ik het proefdrukje gewoon gebruikt heb! Want als je zoiets bewust wilt gaan doen gaat het natuurlijk fout, althans, bij mij meestal wel. Zo zie je maar, zonder dat je het bedacht hebt komt er toch iets creatiefs op je kaart!

Om het geheel echt af te maken heb ik nog wat candy dots en glimmertjes geplakt.

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


dinsdag 15 april 2014

Paasdoosje

Hoi hoi!

Voor een party kreeg ik het verzoek iets te verzinnen dat met Pasen te maken had. Dus heb ik een doosje gemaakt waar paaseitjes in kunnen. Het model van het doosje heb je vast al eens gezien hier en daar. Ik heb het doosje alleen wat langer gemaakt omdat ik er veel eitjes in wilde stoppen (yummie!) en ik wilde een stansje gebruiken waardoor het lijkt of er een raampje in zit. Achter het raampje heb ik geëmbost vellum bevestigd omdat ik de kleur van de eitjes niet vond passen bij het doosje. 
Het doosje heb ik eerst gestempeld met de Hardwood achtergrond stempel.
Daarna heb ik met bloemetjes  en takjes het doosje versiert. En tot slot nog een paaskuikentje gemaakt (mbv de bird builder punch). Daarbij een tekststempel uit de Nederlandse set "Sentimenten" en het doosje was klaar. 

Bij Just Add Ink hebben ze deze week als uitdaging een doosje voor Pasen dus dat komt goed uit! 

Paper: Whisper White, Crumb Cake, So Saffron, Pear Pizzazz, vellum
Ink: Pink Pirouette, Pear Pizzazz, Marina Mist, Crumb Cake
Stamps: Sentimenten, Hardwood Background stamp, Petite Petals
Acc: Scallop Tag Topper Punch, Bird Builder Punch, Petite Petals Punch, Pink Pirouette ribbon, basic jewels, Fancy Fan embossing Folder, Word Window Punch


Het doosje bovenaan dichtgemaakt met een bijpassend lintje en de Pasen kan komen hoor :-)

Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


maandag 14 april 2014

Een veldje met tulpen voor jou!

Hoi hoi!

We zijn alweer twee dagen thuis en natuurlijk moest ik zondagmiddag even mijn "hok" in om te freubelen. Is mijn inspiratie niet in Israël achtergebleven?? Haha, nee, gelukkig niet. Voordat we weggingen had ik dat leuke tulpen stempeltje binnengekregen. Ik heb er de tekst afgeknipt, waardoor ik alleen de tulpen overhoud.
Daarmee heb ik een veldje met tulpen voor jullie gemaakt! Dit kun je doen dmv de masking techniek. Je stempelt je afdruk op een stukje papier (een geel memootje met plakrand is heel geschikt hiervoor). Daarna knip je wat je gestempeld hebt netjes uit. Je begint met stempelen en over je afdruk leg je dan het gele memootje. Nu kun je gewoon over je eerder gestempelde afdruk heen stempelen. Hierna haal je het memootje weg en je krijgt gewoon een veld vol! Leuk he?

Paper: Whisper White, Strawberry Slush, Basic Black
Ink: Strawberry Slush, Pear Pizzazz, Stazon Black
Stamps: Blessed Easter, Memorable Moments (tekst)
Acc: Pear Pizzazz ribbon, oval punch, scallop oval punch, blenderpen, candy dots

Ik heb er een "openklap-kaart" van gemaakt. Ik weet het juiste woord voor dit model eigenlijk niet. De twee flappen aan de voorkant kunnen open en aan de binnenkant kun je dan je tekst kwijt. Om het geheel een beetje dicht te houden heb ik er nog een lintje omheen gemaakt.


De tekst heb ik mbv dimensionals (3d kussentjes) iets verhoogd opgeplakt. Waarbij ik de randjes van het scallop ovaal wat omhoog gevouwen heb. Dat vond ik wel grappig. 

De ondergrond heb ik ook nog geëmbost zoals je ziet op de onderste foto.

Voor de liefhebbers nog een foto van het uitzicht uit ons huisje bij het meer van Galilea:


Bedankt voor je bezoekje, lieve groetjes en:


zaterdag 12 april 2014

Terug van weggeweest....

Hoi hoi!

Hebben jullie me een beetje gemist? Het was erg rustig hier he?
Ik was nl. op vakantie! Wij zijn 11 dagen in Israël geweest en hebben het heerlijk gehad! We hadden daar prachtig weer en hebben ontzettend veel gezien! Echt een vakantie om goede herinneringen aan te houden én, ik ben van plan mijn eerste echte scrapbook te gaan maken met de vele foto's die we gemaakt hebben en alle bonnetjes en toegangsbewijzen etc etc. Daar zal wel heel wat werk in gaan zitten maar het lijkt me erg leuk om te doen!
Tijdens mijn vakantie heeft Stampin'Up! zowaar iets nieuws geïntroduceerd!
Dat zijn de WEEKLY DEALS! Misschien heb je het wel eens gezien op blogs in Amerika, daar doen ze het al langer nl. Wat houdt het in? Een week lang (elke week!) zijn een aantal produkten met leuke korting aan te schaffen! Deze korting is alleen geldig in de lopende week. Elke woensdag komen er weer andere produkten die je met korting kunt bestellen. Deze week (9 t/m 15 april) zijn dat onderstaande artikelen:

(klik op de afbeelding voor een vergroting!)

Je kunt de artikelen rechtstreeks via mail bij mij bestellen (erna.logtenberg@gmail.com)
maar ook in mijn webshop kun je ze bestellen (betalen via credit card)

Nou, dat was het nieuws dat ik jullie wilde laten weten.

Tot knutsels!

Lieve groetjes en:


donderdag 3 april 2014

SU-per Challenge #35: Case it!

Hoi hoi!

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe uitdaging bij SU-per Challenges!
Hoewel "mijn" team niet aan de beurt is vond ik het toch heel erg leuk om deze keer ook mee te doen. De opdracht is namelijk om het kaartje van Christa te "casen" . Dat houdt in: gebruik de stempels, of de layout of de kleuren die Christa gebruikt heeft en maak daar iets nieuws mee.

Ik heb het met nog een andere challenge gecombieerd: de sketch van Clean and Simple alhoewel ik een beetje bang ben dat mijn kaartje niet clean en simple genoeg is, haha. Maar de vorm en layout vond ik erg leuk!

Dit is mijn kaartje geworden:

Papier: Pink Pirouette, Chocolate Chip, Crumb Cake, Whisper White
Inkt: Crumb Cake, Pink Pirouette, Chocolate Chip
Stempels: Butterfly Collection Wheel, A Dozen thoughts, Notable Notions, Papillon Potpourri
Acc: kleine butterfly pons, pareltjes, lint, scallop circle die 

Zoals je ziet heb ik het vlinderwheel gebruikt dat Christa ook gebruikte.

Ga even kijken op het Challenge blog en doe lekker mee!

Lieve groetjes en: